Activiteiten

Stichting Jeugdbelangen Knegsel organiseert verschillende activiteiten doorheen het jaar. Zowel voor de kinderen van Knegsel als voor de werking van de stichting.

April

Jaarlijks voorzien we een leuke activiteit met Koningsdag. Dit kunnen koningsspelen zijn, een zoektocht,… Als stichting zorgen we er voor dat dit een echte familiedag wordt voor jong en oud!

Mei

Voor de werking van de stichting, verkopen wij elk jaar WC-rollen. Samen met de kinderen van Knegsel, komen we dan deur aan deur met onze superzachte rollen langs!

Sponsorloop

Juni

Een avond-driedaagse sponsorloop waar kinderen van Knegsel zich kunnen laten sponsoren voor de werking van Stichting Jeugdbelangen. Alle inkomsten hiervan, gaan volledig naar de activiteiten van Stichting Jeugdbelangen Knegsel.

Kinder

vakantieweek

Augustus

De hoogmis voor de Knegselse jeugd (Groep 3 – 8). Een hele week vol activiteiten om de laatste week van de vakantie te vieren! Van een zeskamp tot kajakken, en van hutten bouwen tot overnachten in de blokhut. Elke dag avontuur en gezelligheid!

Kleuterdag

Augustus

Met de huifkar naar de Klimbim. Een onvergetelijke dag voor de kleuters van Knegsel (Groep 1 – 2). Lekker ravotten en spelen in de speeltuin en afsluiten met een frietje bij De Kempen!

Kermis Knegsel

September

Traditioneel openen we de kermis samen met de kinderen. Met Stichting Jeugdbelangen hebben we onze eigen kraam waar de welbekende lootjes getrokken kunnen worden. Er kunnen elk jaar prachtige prijzen gewonnen worden en alle inkomsten hiervan, gaan volledig naar de activiteiten van Stichting Jeugdbelangen Knegsel.

Halloween

Oktober

Spoken in de straten van Knegsel. Met de trick-or-treat en spooktocht kan het in onze eigen buurt. Durf jij het aan om in het donker rond te lopen? Deze activiteit is voorzien voor de hele familie!

Sinterklaas

December

Een dag met hoog bezoek in Knegsel! De Sint komt ook elk jaar in Knegsel. We verwelkomen hem met een optocht, waarna we in MFA De Leenhoef er samen een gezellige dag van maken!

Survival-weekend

Driejaarlijks (Juni)

Elke drie jaar gaan we met de 1e, 2e en 3e jaars van de middelbare school op Survival-weekend! Samen op avontuur rondom de grotten in Sprimont, samen grenzen verleggen met abseilen, klimparcoursen en allerlei outdoor activiteiten.