Kermis

Beste ouders en kinderen,

Dit jaar zal de Knegselse kermis helaas niet worden geopend met de traditionele ballonnenwedstrijd.

Zoals jullie gewend waren organiseerden wij ieder jaar een ballonnenwedstijd om -samen met fanfare Heide Echo- de start van de kermis een feestelijk tintje te geven. Dat gaat nu niet door. Fanfare Heide Echo zal uiteraard de kermis wel muzikaal openen.

Na lang wikken en wegen hebben wij helaas besloten om te stoppen met de ballonnenwedstrijd.

Het is inmiddels alom bekend dat het afval van ballonnen een grote belasting is voor het milieu. Pas stond nog in een krant: “Wat begint als een leuk feestje, eindigt als een natuur- en dierenprobleem”. Zoals bekend duurt het tientallen jaren voordat een ballon uit de natuur is verdwenen. Al die tijd is het een gevaar voor de (wilde) dieren. Op internet kun je veel voorbeelden vinden van de nare gevolgen van ballonnen voor dieren. Ze kunnen erin verstrikt raken of ze eten het op. Datzelfde gevaar is er ook als we biologisch afbreekbare ballonnen zouden gebruiken.

Als stichting vinden we dat we het goede voorbeeld moeten geven aan onze kinderen. We hebben tot op heden geen bruikbaar alternatief gevonden. Natuurlijk gaan we wel verder met het bedenken van een leuk alternatief voor de opening van de kermis. Als jullie daar zelf ideeën voor hebben laat het ons dan weten!

Bedankt voor jullie begrip.

We wensen iedereen een supergezellige kermis.

Iedereen is hartelijk welkom bij onze lotjeskraam om weer kans te maken op onze prachtige prijzen.

 

SJB Knegsel