Kindervakantieweek

Dit jaar vindt de KVW plaats van 30 augustus tot 3 september! Wij hebben er zin en maken er dit jaar een top programma van, want we hebben natuurlijk wel wat in te halen met elkaar 🙂

De geplande activiteiten zijn onder voorbehoud van de dan geldende Corona activiteiten

Inschrijven kan via: www.sjbknegsel.nl/activiteiten/kindervakantieweek/

Nieuwe bestuursleden

Nadat Anne voor de zomervakantie gestopt is als bestuurslid van SJB en Regina haar taken overgenomen heeft, hebben ook Eric en Anke aangegeven dat ze gaan stoppen als bestuurslid van SJB.
Zij hebben aangegeven dat ze vanaf de zomervakantie 2019 niet meer beschikbaar zullen zijn als bestuurslid.

Gelukkig hebben we 2 nieuwe bestuursleden gevonden!

Linda de Wit en Gertie Verhagen-Imming gaan de taken van Eric en Anke overnemen. 

Ballonnenwedstrijd Knegsel kermis

Beste ouders en kinderen,

Dit jaar zal de Knegselse kermis helaas niet worden geopend met de traditionele ballonnenwedstrijd.

Zoals jullie gewend waren organiseerden wij ieder jaar een ballonnenwedstijd om -samen met fanfare Heide Echo- de start van de kermis een feestelijk tintje te geven. Dat gaat nu niet door. Fanfare Heide Echo zal uiteraard de kermis wel muzikaal openen.

Na lang wikken en wegen hebben wij helaas besloten om te stoppen met de ballonnenwedstrijd.

Het is inmiddels alom bekend dat het afval van ballonnen een grote belasting is voor het milieu. Pas stond nog in een krant: “Wat begint als een leuk feestje, eindigt als een natuur- en dierenprobleem”. Zoals bekend duurt het tientallen jaren voordat een ballon uit de natuur is verdwenen. Al die tijd is het een gevaar voor de (wilde) dieren. Op internet kun je veel voorbeelden vinden van de nare gevolgen van ballonnen voor dieren. Ze kunnen erin verstrikt raken of ze eten het op. Datzelfde gevaar is er ook als we biologisch afbreekbare ballonnen zouden gebruiken.

 

Als stichting vinden we dat we het goede voorbeeld moeten geven aan onze kinderen. We hebben tot op heden geen bruikbaar alternatief gevonden. Natuurlijk gaan we wel verder met het bedenken van een leuk alternatief voor de opening van de kermis. Als jullie daar zelf ideeën voor hebben laat het ons dan weten!

 

Bedankt voor jullie begrip.

 

We wensen iedereen een supergezellige kermis.

Iedereen is hartelijk welkom bij onze lotjeskraam om weer kans te maken op onze prachtige prijzen.

 

SJB Knegsel

 

Aanmelden kindervakantieweek en kleuterdag

De zomervakantie komt er weer aan!

Dat betekent dat we als Stichting Jeugd Belangen weer druk zijn met het organiseren van de kindervakantieweek en de kleuterdag!

Wil je net als andere jaren of wil je dit jaar voor het eerst met ons mee? Meld je aan onder het kopje activiteiten kindervakantieweek/kleuterdag en klik op de link om naar het aanmeldformulier te gaan!

Tot 30 juni staat de link open!

Mocht je twijfelen of heb je vragen, neem contact op met Anke Rijkers (0624868638)

Koningsdag

Vrijdag 27 april wordt Koningsdag ook in Knegsel gevierd!!

Om 9.30 uur hijsen we samen met fanfare Heide Echo en pastoor Verschuren de vlag! Dit zal op het grasveld voor de pastorie plaats vinden.Daarna gaan we met alle kinderen naar ’t Durpsplein om spelletjes te doen. Voor de ouders staat het terras klaar en is er koffie, thee en iets lekkers verkrijgbaar.

Vergeet je fiets, bolderkar, skelter etc niet te versieren, want het mooiste vervoersmiddel krijgt een prijsje.

WC papier actie

Om de eigen bijdrage van onze activiteiten zo laag mogelijk te houden organiseren we elk jaar enkele acties. In de week van 9 t/m 13 april wordt dit jaar de wc papier actie gehouden en komen wij met kinderen van de basisschool langs alle deuren in Knegsel om wc papier te verkopen.

Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 en wil je graag mee verkopen, vul dan dit formulier in!