Over SJB

Stichting Jeugdbelangen Knegsel organiseert activiteiten voor de jeugd van Knegsel. Dit doen we met name voor de leeftijdsgroepen van de basisschool. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten voor koninginnedag, de kindervakantieweek en de intocht van sinterklaas. Daarnaast organiseren we eens per 3 jaar een survivalweekend voor de eerste, tweede en derde klas van de middelbare school.

Stichting Jeugd Belangen is in 1970 opgericht door JOC ’t Ros. Het JOC organiseerde op zondagavonden dansavonden voor de jeugd tot 16 jaar in “De Leenhoef”. Zij werden benaderd om ook de intocht van sinterklaas en de Koninginnedagactiviteiten te gaan organiseren. Na enkele jaren zijn deze activiteiten uit elkaar gehaald. Het JOC is de dansavonden blijven organiseren en er is een nieuwe stichting in het leven geroepen om activiteiten voor de jeugd tot 12 jaar te gaan organiseren. Dit is Stichting Jeugd Belangen geworden.

Activiteiten die we nu als bestuur organiseren worden begeleid door leiders, welke minimaal 16 jaar zijn. Zowel het bestuur als de leiders zijn vrijwilligers. Om kosten, die gemaakt worden bij deze activiteiten, gedekt te krijgen zijn we afhankelijk van subsidies van de gemeente. Helaas redden we het niet met enkel de subsidies, waardoor we andere activiteiten zijn gaan organiseren om extra inkomsten te genereren:

  • ondersteuning van sponsoren
  • wc papier verkoop
  • stand op de jaarmarkt in Knegsel
  • verkoop van lotjes tijdens de kermis in Knegsel

We willen op deze manier de eigen bijdrage voor de deelnemers zo laag mogelijk houden.